Een vliegende start!

Gisteren vierden we de feestelijke aftrap van Steenbergen 2040. De burgemeester opende het traject samen met kinderen uit de gemeente Steenbergen: zij hebben een belangrijke stem voor de toekomst. De kinderen konden de toekomst live beleven, bekijken en proeven!

Een drone vloog boven de gemeente. Met een VR-bril vlogen de kinderen mee: ze konden naar zichzelf zwaaien. Voor alle kinderen (en volwassenen!) die durfden was er een toekomst-traktatie: insectenbrownies met heuse wormen. Toch is nog niet iedereen overtuigd, zo zei de burgemeester: “Volgens mij ligt de toekomst bij slagroomtaart” – en die was er gelukkig ook.

Buiten gooiden de kinderen allemaal een papieren vliegtuigje de lucht in met een toekomstwens. Wat willen zij later worden? Wat denken zij dat er gaat veranderen? De burgemeester vroeg of de juf in 2040 misschien wel een robot zou zijn. “Ja, want daar zit een knopje op, waarmee je de juf uit kunt zetten,” was de reactie van één van de kinderen.

Wat zijn dan die dromen? De kinderen willen meer skatebanen, meer buitenspelen en vliegende auto’s. Of van een baan als politieagent, brandweerman, uitvinder of burgemeester.

De komende weken is het woord aan u: wat zijn uw toekomstdromen voor de gemeente Steenbergen?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go to Top