Burgemeester snijdt taart aan

Oproep van de burgemeester: doe mee!

“Benedensas en Bovensas zijn de mooiste plekjes van Brabant, ga het weer zien!” Burgemeester Ruud van den Belt vertelt over het ontstaan het idee Steenbergen 2040; een toekomstvisie voor en door inwoners van de gemeente Steenbergen. Trots is voor de burgemeester een belangrijke drijfveer voor het toekomsttraject. “Men is zo gewend hoe mooi het hier is, de gemiddelde Steenbergenaar is zich hier niet van bewust. Geen toekomst zonder verleden en we mogen trots zijn op onze rijke historie.”

Waar trots een belangrijke basis is, volgt al snel een tweede thema: kansen pakken. De gemeente heeft een grote economische kracht, sterke gemeenschappen, prachtige historie en een mooi landschap. “We moeten al die kansen gaan zien, en pakken! Dat geldt voor ondernemers, inwoners en de gemeente.”

Toch moeten er ook keuzes worden gemaakt: wat past nu echt bij de gemeente Steenbergen? Wat voor gemeente willen we zijn in de toekomst? “Om dat soort keuzes te maken, hebben we een gezamenlijke stip aan de horizon nodig. Een toekomstvisie voor de gemeente Steenbergen in 2040.”

Het is belangrijk dat we dat samen doen. “Die visie maken we de komende maanden. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties in de gemeente willen we vaststellen waar we als gemeente naartoe willen.” En hoe ziet die toekomst eruit? “Wij zijn straks de parel van Brabant!”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go to Top